پوردهقان اردکان نماینده مردم اردکان در همایش تأمین مالی تولید، از بنگاهداری به بنگاهسازی که با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، وزیر اقتصاد و رئیسکل بانک مرکزی در سالن همایش فردوسی بانک ملی ایران برگزار شد، به محرکهای اصلی برای رسیدن به رشد ۸ درصدی مصرح در قانون برنامه هفتم اشاره کرد و گفت: باید بار تأمین مالی از دوش بانکها برداشته شود، چراکه هرچه فشار بر روی بانکها برای تأمین بار بالاتر رود بانکها مجبور به استقراض از بانک مرکزی شده و درنتیجۀ آن پایه پولی و نهایتاً تورم افزایش خواهد یافت.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: برای توسعه و رسیدن به رشد ۸ درصدی که در قانون برنامه هفتم اشاره شده، به چند محرک ازجمله سرمایهگذاری خارجی و روشهای نوین تأمین مالی نیاز داریم.
پوردهقان اردکان در تشریح این محرکها، جذب سرمایهگذار خارجی را از اولویتهایی دانست که البته به گشایشهای سیاسی ارتباط دارد و از زمین حوزۀ اقتصاد خارج است.
نمایندهٔ مردم اردکان، محرک دوم را استفاده از ظرفیت روشهای نوین تأمین مالی عنوان کرد و افزود: متأسفانه در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد تأمین مالی بنگاههای تولیدی بهصورت سنتی و از طرف بانکها انجام میشود و نقش بازار سرمایه و سایر روشهای تأمین مالی ده درصد است.
وی تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون، بیش از ۴ هزار همت تسهیلات توسط بانکها پرداخت شده که ۷۵ درصد از این مبلغ به حوزهٔ تولید و مابقی به تقاضاهای خرد و غیرتولیدی اختصاص یافته است.
رئیس کمیتۀ صنایع معدنی کمیسیون صنایع و معادن ادامه داد: در مجلس قانونی تحت عنوان قانون تأمین مالی تولید و زیرساختها مصوب و بر روی روشهای نوین تأکید کردهایم. در روشهای پیشبینی شده بر فاکتورینگ و فاکتورینگ معکوس ازجمله انتشار اوراق «گام»، برات الکترونیکی و سایر روشهای نوین تأمین مالی تأکید شده که با کمک بانکها مشکلات زیادی در این حوزه برطرف میشود.
وی تصریح کرد: بانک مرکزی متعهد شده امسال ۴۰۰ همت اوراق گام را منتشر کند و ۵۰ همت را به شرکتهای دانشبنیان اختصاص دهد.
نمایندهٔ مردم اردکان در پایان اظهار داشت: مطابق قانون بانکها باید اموال منجمد و غیرمولدشان را شناسایی و جهت مولدسازی در اختیار سرمایهگذاران فنی و متخصص بخش خصوصی قرار دهند و از محل آزادسازی آنها در تأمین مالی ابرپروژههای زیرساختی حوزه راه و انرژی مشارکت نمایند.